Feestelijke start bouw gezinswoningen in het Noorderpark

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De bouw van de eerste ‘nul op de meter’ woningen in Hoogezand-Sappemeer is afgelopen vrijdag feestelijk van start gegaan. Aan De Houtmanstraat in het Noorderpark bouwt woningcorporatie Lefier 23 aardbevingsbestendige gezinswoningen op een mooie locatie met veel groen. Ze zijn naar verwachting in de herfst klaar.

Manager gebiedsteam Gwen Wulfers van Lefier: ,,Het zijn woningen die we bouwen volgens het ‘nul op de meter’ principe. De installaties in de woning leveren bij standaard gebruik net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt. Afhankelijk van het verbruik betalen huurders niks tot enkele tientjes aan hun energieleverancier. In het eerste jaar worden de bewoners begeleid door een energiecoach.”

Tijdens de starthandeling gaf wethouder José van Schie aan blij te zijn met Lefier. ,,Lefier heeft de afgelopen 15 jaar flink geïnvesteerd in het Noorderpark. Fijn dat ze dit blijft doen, nu aan De Houtmanstraat. De woningen zijn bestemd voor jonge gezinnen met kinderen. Goed dat Lefier bouwt voor deze doelgroep. Zo blijft de bewonerssamenstelling in het Noorderpark gevarieerd.”

Een werkgroep met daarin wijkbewoners en medewerkers van gemeente en Lefier heeft zich met de planvorming beziggehouden. Wijkbewoner Kor de Vries: “Uit de drie gepresenteerde ontwerpen hebben we de beste gekozen. We hebben echt mogen meedenken en meebeslissen. Voor de ornamenten in de kopgevels hebben we gekozen voor meeuwen en ankers, refererend aan de Zeeheldenbuurt, waarin de woningen liggen.”

De woningen worden gebouwd door aannemer Plegt-Vos. Lefier is gestart met de verhuur van de woningen. Tot 15 februari kunnen woningzoekenden zich aanmelden. Daarna worden de woningen toegewezen.