Foxhol is ‘Kern met Pit’

FOXHOL - Foxhol wint de provinciale prijs ‘Kern met Pit’, een prijs die door de Koninklijke Nederlandsche Heide Maatschappij sinds 1978 ingesteld is voor kernen die zich onderscheiden door aansprekende initiatieven, die bovendien binnen een jaar gerealiseerd moeten worden.

In 2016 werd Foxhol genomineerd en nu in januari 2017 werd de provinciale prijs in de wacht gesleept, er volgt nu nog een landelijke competitie voor de landelijke prijs, die beïnvloed kan worden door op de site van ‘Kern met Pit’ te stemmen op het initiatief van Foxhol.

De Werkgroep Dorpsbeheer Foxhol (WDF) , is sinds januari 2014 bezig met het project ‘Fris en Fit in Foxhol’. Het WDF heeft sinds zijn aantreden de speeltuinen onder handen genomen en uitgebreid met nieuwe toestellen, zij heeft bovendien een Jeu de Boules baan en een Outdoor Fitnesspark aangelegd. Dit om de Foxholsters en omgeving uit te dagen meer in beweging te komen. Bijkomend voordeel is de vorming van verschillende groepjes die de samenhang in de gemeenschap van Hoogezand-Sappemeer en dus ook die van Foxhol vergroten.