Voor elk wat wils

HOOGEZAND - Donderdag start Kielzog de voorstellingsweek met De RouwRevue. Open, emotioneel, confronterend, maar ook bevrijdend. Zoals het in een revue hoort: een afwisseling van meezingers, tere liedjes, komieke sketches, stijldans en intieme verhalen van achterblijvers.

Mylou Frencken verloor binnen twee jaar haar man en haar vader. Ze is een ongediplomeerd rouwdeskundoloog. Pieter Tiddens begroef zijn ouders en schoonbroer maar voelt zich juist alles behalve een kenner. Samen maakten ze een voorstelling voor weduwen, weduwnaars, wezen, halve wezen en toekomstig nabestaanden. Voor iedereen dus. Want verlies lijden we allemaal, ooit. Aanvang 20.15 uur.

Jan Rot zingt zijn prachtliedjes op de nieuwe podiumplek in de foyer van Het Kielzog. De unieke plek belooft wederom een sprookjesachtige avond waarin de liedjes vol nostalgie helemaal tot hun recht komen. Jan heeft een stel krakers uit die tijd vertaald zoals alleen hij dat kan, van Golden Years van Bowie tot de zwoele disco van Rock your baby, monsterhits uit Grease en ‘haatplaat’ Living next door to Alice. Aanvang 21.00 uur

Jerney Kaagman wordt bejubeld en bezongen in een wervelende rockshow van Marieke Eelman en haar liveband. Een documentaire tijdens het concert toont indrukwekkend materiaal over de impact van Earth & Fire. Je ziet de originele bandclips, beelden uit die tijd, de door Earth & Fire gebruikte vloeistofprojecties, een compilatie van frontvrouwen uit de pop en rock en beelden met de outfits van stijlicoon Jerney Kaagman. Speciaal voor dit rocktheaterconcert zijn Kaagman en de gebroeders Koerts geïnterviewd. Nog één keer doen zij hun muzikale visie op Earth & Fire uit de doeken Aanvang 20.15 uur.

Voor de kleintjes komt Dikkie Dik zondag 29 januari naar Kielzog. Om 11.00 uur is de hele familie vanaf 2 jaar welkom om mee te leven met de oranje kat en de taart. Het is een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling waarbij volop gezongen en geroepen mag worden.

Tot slot komt het cello-duo Mireia Peñalver Guilleumes en Rebecca Firkins op zondagmiddag 29 januari om 16.00 uur spelen in het kader van het MuzieKafé. Beide musici spelen vanaf zeer jonge leeftijd cello en hebben gestudeerd en masterclasses gevolgd bij gerenommeerde internationale cellisten. Zij spelen onder meer werken van Mozart en Tsjaikovsky. De entree is gratis, reserveren is niet mogelijk. Aanvang 16.00 uur.