Voorverkoop Con Amore gaat hard

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De voorverkoop voor de optredens van toneelvereniging Con Amore loopt prima. Voor zaterdag 4 februari zijn nog voldoende kaarten bij de voorverkoopadressen, maar voor zaterdag 11 februari is de zaal bijna uitverkocht,

In Hotel Faber speelt Con Amore beide data de voorstelling Ain arfenis vol verrassens. De zussen Jantina en Geertina krijgen onverwacht een grote erfenis waar ze zelf geen weet van hadden. Ze vinden het wel een beetje raar dat zij de erfgenamen zijn van wijlen Meneer de Baron.

Voor zover zij weten heeft hun vader jarenlang voor de Baron het bedrijf gerund met alle landerijen en de veestapel. Maar ze weten zeker dat ze geen blauw bloed hebben, hoewel Jantina hier toch haar twijfels over heeft.

Bij het aanvaarden van de erfenis moeten ze ook het personeel, de butler en de tuinman overnemen. Dat hadden ze bij het voorlezen van de voorwaarden bij de notaris niet begrepen. Nee, dat krijg je ook niet mee als je tijdens het voorlezen in slaap valt.

De buren komen even langs om kennis met de nieuwe bewoners te maken. Maar of ze daar nu gelukkig van worden is ook maar de vraag. Want Jantina mag de buren, die nogal wat verbeelding hebben graag, maar Geertina doet liever gewoon en mag de andere buren veel liever.

Zo kan je weer zien dat zo'n verrassing niet altijd garant staat voor geluk en plezier en dat een erfenis ook wel eens een grote ergernis kan worden. Door al die misverstanden ontstaan er hele komische situaties die er voor zorgen dat het een heerlijk stuk is om te spelen.

Voorverkoop voor de voorstellingen in Hotel Faber: Drukkerij Comprint, Noorderstraat 81-83, Sappemeer, QB's onderdelenshop, Gorecht Oost 153, De Hooge Meeren, Hoogezand, Dierenspeciaalzaak DISCUS, Meint Veningastraat 24, Martenshoek

Ieder jaar speelt Con Amore een blijspel of klucht, altijd in het Gronings dialect. De vereniging repeteert iedere maandagavond vanaf 19.30 uur in De Reensche Compagnie te Hoogezand. Nieuwe leden, zowel dames als heren zijn welkom. Inlichtingen en boekingen bij de secretaris van de vereniging: Dhr. J. Kremer, telefoon (0598) 38 27 50.

In De Ludinge in Zuidlaren houdt psycholoog Alex Knipping op 6 februari (19.30) een lezing over dementie. Dementie is een breed begrip, maar vaak bedoelen we daarmee de ziekte van Alzheimer. In toenemende mate krijgt het aandacht in de media. Door de vergrijzing is de verwachting dat het aantal personen met dementie stijgt. Toch lezen en horen we ook hoopvolle berichten dat het allemaal mee gaat vallen en dat we dementie kunnen voorkomen of genezen. Wat is nu waar? En wat gebeurt er eigenlijk in ons brein als we dementie krijgen? Helpt het om je geheugen te trainen? In de lezing op 6 februari komt het allemaal aan bod.