Geen kunst aan op Aletta

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Bezig zijn met kunst is leuk en zorgt voor een nieuw evenwicht naast de leer- en praktijkopdrachten. Daarom wordt soms het lesrooster even het lesrooster gelaten en wordt er iets anders gedaan. Zo staat er op de locatie Van Heemskerckstraat vier keer per jaar het kunstproject ‘Geen kunst aan ….’ op het programma.

Vorig jaar lieten Patrick, Bjorn, Daniel, Anissa, Antonio, Anjo, Alexander, Floris, Sebastiaan, Andy, Chantal, Michael en Danny zich inspireren door grote meesters als Warhol, Appel, Van Gogh, Vermeer, Picasso, Da Vinci en Munch. Het resultaat was verbluffend: hun werk doet zeker niet onder voor deze groten der aarde. Daarom werden deze pro-leerlingen uitgenodigd om te komen exposeren in het hoofdgebouw van het dr. Aletta Jacobs College. De expositie kreeg de titel ‘Geen kunst aan …’ en is op donderdag 19 januari onder belangstelling van medeleerlingen, ouders, grootouders, broers en zusjes en docenten feestelijk geopend. De kunstenaars verrichtten samen met de wethouder van cultuur Oetra Gopal de openingshandeling.

De wethouder sprak de leerlingen voorafgaand aan de openingshandeling toe en benadrukte zich vereerd te voelen om gezamenlijk met hun de expo te mogen openen. Ze zei dat ze in de afgelopen twee jaar regelmatig op de locatie praktijkonderwijs was geweest en met pro-leerlingen had gesproken, o.a. tijdens een bezoek van de Statenleden aan de locatie en tijdens een overleg met de Kinderombudsman. En daardoor zowel de afdeling pro, de docenten als de leerlingen beter had leren kennen. ,,Zo fijn om te ervaren dat de teamleider pro en jullie docenten geloven in jullie talenten en dat ze daarin willen investeren door goed onderwijs te geven en ervoor te zorgen dat jullie deze talenten ontwikkelen. Ik ben trots op jullie, de docenten en de directie. Ik hoop dat jullie je ook realiseren dat jullie trots mogen zijn op jezelf. Geloven in jezelf is de basis om dat te doen in je leven waar je plezier van hebt. Of het nu om een hobby gaat, betaald werk of iets anders.”

De expo ‘Geen kunst aan...’ is tot 1 maart, tijdens openingsuren van de school, te bezichtigen in het dienstencentrum van het dr. Aletta Jacobs College, locatie Laan van de Sport 4 in Hoogezand.