Culturele Compagnie bemoeit zich met cultuuraanbod

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De huidige gemeenten Menterwolde, Slochteren en Hoogezand-Sappemeer vormen als gevolg van de herindeling vanaf 1 januari 2018 de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Dat biedt kansen en mogelijkheden op allerlei gebied maar vraagt zeker ook om een ambitieus Cultuurbeleid, meent de Culturele Compagnie.

De Culturele Compagnie draagt graag bij aan de ontwikkeling daarvan en heeft daarom een manifest opgesteld dat als vertrekpunt kan dienen voor het richting geven aan een volwassen, nieuw cultuurbeleid.

Als leidraad en basis voor mogelijke uitwerkingen van een cultuurbeleid, heeft de Culturele Compagnie een document opgesteld dat prikkelende uitgangspunten voor de politiek biedt. Dit document, het Manifest presenteren we op 23 januari tijdens een korte ceremonie aan de gezamenlijke gemeenteraden van Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.

De Culturele Compagnie is oorspronkelijk een overlegplatform van professionals en amateurs op het gebied van cultuur, onderwijs en welzijn in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Met het oog op de samenvoeging is de ledenlijst inmiddels uitgebreid met deelnemers uit Slochteren en Menterwolde. Doelen zijn afstemming van het cultureel aanbod en het stimuleren van samenwerking en innovatie op het gebied van cultuur(onderwijs) en welzijn.