Afsluitbare fietsenstallingen op P+R-locaties in Groningen

GRONINGEN - De P+R-terreinen aan de rand van Groningen krijgen deze zomer afsluitbare fietsenstallingen. Het gaat om de locaties Haren, Kardinge, Meerstad en Reitdiep.

De fietsenstallingen worden verhuurd aan bedrijven die hun werknemers willen stimuleren met de fiets op het werk te komen. Dergelijke voorzieningen maken het voor automobilisten aantrekkelijker om hun auto gratis op het terrein te parkeren en het laatste stuk in de stad per fiets af te leggen en zo verkeersdrukte te vermijden.

P+R Hoogkerk

Op verzoek van samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar is op P+R Hoogkerk onlangs al zo'n afsluitbare fietsenstalling voor bedrijven geplaatst. Op de P+R-locaties Haren, Kardinge en Meerstad zullen de fietsenstallingen aan 32 fietsen plaats bieden, op de locatie Reitdiep kunnen 16 fietsen in de stalling staan. De voorzieningen zijn collectieve fietsenstallingen. Op de P+R-terreinen is daarnaast een aantal individuele fietsboxen beschikbaar. De gemeenteraad van Groningen moet nog instemmen met de nieuwe afsluitbare fietsenstallingen.