Dijkema’s Autoglas vervangt en kalibreert elke autoruit

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Steeds meer autoruiten zijn uitgerust met camera’s en sensortechnologie. Diverse sensoren in de voorruit maken rijden veel veiliger. Gaat zo’n ruit stuk en moet deze worden vervangen, dan moet die veiligheidstechnologie nadien natuurlijk wel weer feilloos functioneren.

Dijkema’s Autoglas in Hoogezand en Groningen kalibreert nieuwe autoruiten voor alle merken en types auto’s. Veiligheidstechnologie maakt het vervangen van autoruiten gecompliceerd. Want het is zaak om alle sensoren en camera’s na vervanging van de ruit weer heel secuur af te stellen. Dankzij kalibratie blijft de veiligheid van de veiligheidssystemen van elke auto gegarandeerd. Denk hierbij aan multi-collision brake, automatische afstandsregeling, lane assist, automatische parkeerhulp, vermoeidheidsherkenning of traffic sign recognition. ,,Het werken met de kalibratie-apparatuur is specialistisch werk. Daarom zijn verschillende van onze monteurs hiervoor opgeleid en gecertificeerd”, vertelt Wilma Dijkema van Dijkema’s Autoglas.

Gebruik van camera- en sensortechnologie voor veiligheid op de weg en assistentie van de bestuurder zijn betrekkelijk nieuwe ontwikkelingen. Tot voor kort was deze technologie enkel te vinden op de meer exclusieve auto’s. Inmiddels breidt deze technologie zich ook steeds verder uit onder middenklasse-auto’s. ,,En wij verwachten dat deze ontwikkeling doorzet”, zegt Dijkema. ,,Zo zal deze technologie de komende jaren worden toegepast op een steeds breder scala auto’s. Daarnaast is de verwachting dat er steeds meer en ingenieuzer sensoren op auto’s geplaatst gaan worden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en blijven investeren in kennis van sensor- en camerasystemen bij autoruitvervanging.”