Schilderes schildert graag naakte mannen

REGIO - Toneelvereniging V.I.O.S. uit Annerveenschekanaal geeft op Zaterdag 4 en 11 februari weer hun jaarlijkse uitvoeringen in MFC De Badde te Annerveenschekanaal. Opgevoerd zal worden het doldwaze stuk ‘Zo'n heerlijk huisje buiten’ een blijspel in 3 bedrijven.

Geschreven door D.J. Eggengoor en geregisseerd door Jan Rona. Lachen, gieren, brullen, meer pretentie heeft dit stuk niet. Het gaat over een tandarts die zich met zijn vrouw in een knus boerderijtje op het platteland heeft gevestigd. Voeg daarbij nog de buren, een grappige boer zijn vrouw en twee zonen en een schilderes die geen gewone portretten maar al te graag naakte mannen mag schilderen. Al met al een recept voor een heerlijk avondje lachen gieren en brullen.

De zaal is beide avonden geopend om 19.00 uur De kaarten kunnen gereserveerd worden op telefoonnummer 0598 -620926.

Op maandag 23 januari organiseert Groei & Bloei Zuidlaren de lezing Leve de Moestuin die wordt gehouden door Alma Huisken. Veel mensen kennen Alma Huisken, bekroond culinair groenauteur, uit haar stukken voor onder meer NRC, Dagblad van het Noorden, Groei & Bloei, Onze eigen tuin of Vroege vogels. Ook schreef ze veelgeprezen aanstekelijke culinair moestuinboeken zoals: Groentje in de moestuin, Van het land en Met mest en vork. Groentje in de moestuin werd bekroond met de Wina Born-prijs voor culinaire journalistiek.

In 2003 verhuisde Alma vanuit Haarlem naar het platteland van Noord-Groningen, daar bleef ze schrijven en voordrachten verzorgen en gaf culinaire workshops samen met Michelin-chefs. In 2012 richtte ze met haar partner het bedrijf De Groene Luwte op, waarvan hun ecologische landschapstuin deel uit maakt.

Een biodynamische moestuin met boomgaard die ze ontwikkelden als een groene oase. Hier wonen hun kippen, ganzen en honingbijen, die maken een belangrijk deel uit van de sfeer.

Zoals ze zelf zegt: De tuin is behoorlijk groen en de dieren spelen daarbij een belangrijke rol. Er draaien hier allerlei kringlopen zodat we ook wat betreft voeding van de aarde inmiddels bijna zelfvoorzienend zijn.

Verwacht een spreekster die met grote kennis en doorspekt met humor haar verhaal doet. Na afloop is er de mogelijkheid Alma’s boeken in te zien en [gesigneerd] aan te schaffen. De lezing wordt gehouden in De Ludinge, Ludinge 4 te Zuidlaren en begint om 20.00 uur. En eindigt rond 22.00 uur.

Poëzie staat centraal tijdens de traditionele poëziemiddag op zaterdag 28 januari 2017 in het Veenkoloniaal Museum. Er wordt begonnen om 13.30 uur. Deelname kost 5 euro (inclusief 1 kop koffie of thee. Een ieder die deelneemt krijgt de gelegenheid 1 of meer eigen gedichten voor te dragen, dit hangt af van het aantal deelnemers. Uiteraard is er ook dit jaar weer een open podium. Nieuwe deelnemers krijgen de kans uit eigen werk voor te dragen.