Al vijf jaar podium voor amateurkunstenaars

ZUIDLAREN - In het jaar dat Tynaarlo de culturele gemeente van Drenthe is, viert een bij uitstek cultureel initiatief haar vijfjarig bestaan. Kunstenaar Margot Noot biedt amateurkunstenaars een podium om te exposeren in haar Expo-atelier SMAAK.

SMAAK staat voor Samenwerking(s) Mogelijkheden voor Amateur Artiesten In de Kunst. Tijdens de vijf jaar heeft Margot Noot 12 tentoonstellingen georganiseerd, waaraan in totaal 57 amateurkunstenaars deelnamen. Het grootste deel van deze amateurkunstenaars woont in de gemeente Tynaarlo.

Op de tentoonstellingen is er altijd een gevarieerde mix van diverse kunstvormen. Om je een beeld te geven, wat er allemaal in onze gemeente aan amateurkunst wordt gedaan is een blik op de website van Margot Noot een eyeopener. Kunstvormen als aquarelleren, schilderen op doek, porselein en paneel naast landschapsfotografie en sieraden, maar ook keramiek, glasfusen (werken met gesmolten glas), quilten en andere textiele kunstuitingen werden geëxposeerd. Een verrassende kunstvorm is het maken van houten beelden van sprokkelhout en boomstammen en –stronken.