Moestuin centraal bij Groei & Bloei

ZUIDLAREN - Op maandag 23 januari organiseert Groei & Bloei Zuidlaren de lezing Leve de Moestuin die wordt gehouden door Alma Huisken. Veel mensen kennen Alma Huisken, bekroond culinair groenauteur, uit haar stukken voor onder meer NRC, Dagblad van het Noorden, Groei & Bloei, Onze eigen tuin of Vroege vogels. Ook schreef ze veelgeprezen aanstekelijke culinair moestuinboeken zoals: Groentje in de moestuin, Van het land en Met mest en vork. Groentje in de moestuin werd bekroond met de Wina Born-prijs voor culinaire journalistiek.

In 2003 verhuisde Alma vanuit Haarlem naar het platteland van Noord-Groningen, daar bleef ze schrijven en voordrachten verzorgen en gaf culinaire workshops samen met Michelin-chefs. In 2012 richtte ze met haar partner het bedrijf De Groene Luwte op, waarvan hun ecologische landschapstuin deel uit maakt.

Een biodynamische moestuin met boomgaard die ze ontwikkelden als een groene oase. Hier wonen hun kippen, ganzen en honingbijen, die maken een belangrijk deel uit van de sfeer.

Zoals ze zelf zegt: De tuin is behoorlijk groen en de dieren spelen daarbij een belangrijke rol. Er draaien hier allerlei kringlopen zodat we ook wat betreft voeding van de aarde inmiddels bijna zelfvoorzienend zijn.

Verwacht een spreekster die met grote kennis en doorspekt met humor haar verhaal doet. Na afloop is er de mogelijkheid Alma's boeken in te zien en [gesigneerd] aan te schaffen. De lezing wordt gehouden in De Ludinge, Ludinge 4 te Zuidlaren en begint om 20.00 uur. En eindigt rond 22.00 uur.