Hoe schrijf ik een goed persbericht?

HOOGEZAND/SAPPEMEER - Maatschappelijk organisaties varen wel bij redactionele aandacht. Positieve en regelmatige publiciteit in de media zorgt voor publieke belangstelling. Maar hoe zorg je dat je persbericht niet in de prullenmand verdwijnt? Het Vrijwilligerscollege organiseert op 23 januari een training over het schrijven van een goed persbericht.

Regelmatige publiciteit kan zich vertalen in meer leden en vrijwilligers en het vergroot de kansen bij het werven van sponsoren, subsidies, fondsen en donateurs. Hoe meer een redacteur moet sleutelen aan een bericht, hoe groter de kans dat het bericht in de prullenmand verdwijnt.

Een goed persbericht vraagt naast een aantal tekstuele trucjes en een strakke ordening van de informatie, ook om keuzes te maken in de informatie. Hoe meer nieuwswaarde het bericht heeft, hoe groter de kans op publicatie. Maar wat is nieuws? En hoe ziet nieuws er uit? De training wordt gegeven door de Hendrik Jan Tjoelker. Als journalist en communicatieadviseur/tekstschrijver heeft hij veel ervaring in het beoordelen van persberichten alsook in het schrijven ervan.

De training vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur bij Kwartier Zorg & Welzijn aan de Laan van de Sport 2 in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan via onderstaand formulier. Dit kan via de website www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vrijwilligerscollege of telefonisch 0598-364900.