Zaterdag Rondje Harkstede

HARKSTEDE - Ook in 2017 willen de organisatoren van het Rondje Harkstede weer graag laten zien wat Harkstede allemaal heeft te bieden.

U komt toch ook in Harkstede zaterdag 14 januari? Dan wordt weer het Rondje Harkstede gehouden van 13.00 – 16.00 uur. De monumentale kerk, Hoofdweg 63, is open. Hopelijk zal de kerk in 2017 aan de binnenkant worden gerestaureerd. Aanvankelijk werd gedacht dat de restauratie in januari zou beginnen. Er moet echter eerst nog onderzoek plaatsvinden en dit is nog niet afgerond, mogelijk neemt het nog wel enige tijd in beslag.

De boekenmarkt is i.v.m. de komende restauratie nog niet weer open. De kelder is nu leeg, het is echt de moeite waard nu eens te bekijken hoe mooi de kelder is. De mensen van de historische vereniging, die altijd een plaatsje hadden bij de boekenmarkt zijn helaas ook niet aanwezig.

Rondleiders zijn er natuurlijk wel. Zij kunnen u vertellen over de beroemde stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers. Zij willen u ook graag vertellen over de vele wetenswaardigheden, die u kunt zien in de kerk, de toren en de kelder. Ook kunt u een film bekijken over de kerk.

In De Graankorrel, naast de kerk, kunt de expositie van quilts van mevrouw Willy Bouwman uit Harkstede bewonderen. De molenaars van Stel’s molen willen u ook graag ontvangen. De molenaars kunnen u veel interessante zaken over de molen vertellen. Ook hier kunt u een film bekijken. Bij het theehuis “Ons Hertenkamp” van NOVO staat vanaf 13.00 de koffie/thee weer klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.

Het oude schoollokaal , Hoofdweg 89 in Scharmer, is 14 januari niet open.