Muzikanten op bezoek bij Evelyn Novacek

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Evelyn Novacek is zondagmiddag 15 januari extra geopend (van 13:00 – 17:00) om het muzikale jaar 2017 in te luiden met twee instore optredens van van HerbieBlues en Orange Skyline.

Herbie Blues heeft een nieuwe cd uitgebracht, en aanstaande vrijdag is de release van het album van Orange Skyline. Deze komt op cd en lp. Orange Skyline - die vorig jaar het voorprogramma van Kensington verzorgde in Ziggodome - is een zeer veelbelovende band, die dit jaar wel eens haar grote doorbraak zou kunnen maken.

Afgelopen zaterdag stond er een dubbele pagina over de band in het DVHN, en aankomend weekend heeft de band optredens op Noorderslag/Eurosonic (waarvan zaterdag op de Grote Markt).

Al 25 jaar speelt Herbie (Harbert Grezel) mondharmonica. Als muzikant speelde Herbie onder andere in High Temperature (Snikhait) en The Blues Kings. Geïnspireerd door onder anderen Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie de Blues.

In 2013 was Herbie de winnaar van de Dutch Blues Challenge en in 2015 won hij het NK Straatmuzikanten. De muziek van Herbie laat zich het beste kenmerken als New Old Stock Blues. Als HerbieBlues (Harmonica one-man band) trekt Herbie door het hele land maar treedt hij ook op als duo samen met Raymond (Guitar Ray) Nijenhuis. Met de band Snikhait speelt Herbie Groningstalig repertoire.