Herinnert u zich deze nog?

ZUIDLAREN - Muziek kan herinneringen terughalen die woorden niet meer kunnen beschrijven. Wanneer woorden verwarrend zijn is het toch mogelijk met muziek een gelukkig gevoel van vroeger boven te halen. Persoonlijke muziek, dat wil zeggen muziek die voor een persoon in zijn of haar leven belangrijk is geweest, kan voor een persoon met dementie een weldadige werking hebben.

Tijdens het Alzheimercafé Tynaarlo -Ludinge 4, Zuidlaren- op woensdag 18 januari vanaf 19:30 uur vertelt ervaringsdeskundige Loes Mollier over haar pianouurtjes bij een vriendin met dementie. Via muziek komt contact soms makkelijker tot stand dan met een gesprek dat stroef verloopt. Wellicht wordt menigeen geïnspireerd dit thuis ook eens te proberen. Deze avond spelen aansluitend drie muzikanten (verzoek-) liedjes op gitaar, piano en accordeon: zo is voor alle Alzheimercafé bezoekers muzikale herkenning en ontspanning gegarandeerd.

Alzheimer Nederland heeft (spotify) afspeellijsten samengesteld met muziek uit de jaren ‘30/ ’40, ‘50/ ’60 en ‘70/ ’80: www.muziekherinneringen.nl

Het Alzheimer Café is voor iedereen die vragen heeft over dementie. Of nu iemand bang is om dement te worden of onlangs heeft gehoord dat hij dementie heeft, zorgt voor een dementerende vriendin of er beroepshalve mee te maken heeft: iedereen is welkom. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaring, kennis en kunde. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis.

De Alzheimercafé-bus rijdt speciaal voor het Alzheimercafé. We halen u thuis op en na afloop brengen we u weer thuis. U staat nooit meer ´op tijd´ omdat de bus rustig wacht tot het programma is afgelopen. U kunt de AlzheimerCafé-Bus minimaal één dag vantevoren reserveren. Voor het gebied Zuidlaren/Vries, bellen tussen 10.30 en 12.30 naar 0592-338933.

Voor het gebied Eelde/Paterswolde bellen tussen 9.00 en 12.00 naar 050-5035401