‘In Kropsdam’ genomineerd

REGIO - ‘In Kropsdam is iedereen gelukkig’ is genomineerd als beste Groningse fictiefilm. De film speelt in het op Kropswolde gebaseerde dorp Kropsdam en is gemaakt met hulp van vrijwilligers uit de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Van 1 tot en met 5 februari organiseert het Groninger Forum het International Film Festival Rotterdam in Groningen. Tijdens het festival vindt voor het derde jaar op rij ook de prijsuitreiking plaats van de Beste Groninger Film.

De Beste Groninger Film-verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmindustrie te stimuleren en te steunen. De genomineerden maken kans op een prijs van 1.000 euro incl. btw, te besteden bij de Cine Media Groep en een vertoning in het Groninger Forum. De films zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de Groninger provincie en verdeeld over vier categorieën.

Er worden ook documentaire films genomineerd, waaronder ‘Wat wil je nou?’ van Hans Geluk & Joshua Maldonado, ‘Bezness as Usual’ van Alex Pitstra en ‘Vier Seizoenen. De Meester Croneschool’ van Ester Kroezenga.