Quatsch und Spielerei in Voor Anker

HOOGEZAND - De Stichting Vrienden van Voor Anker organiseert op zondagmiddag 8 januari een Nieuwjaarsconcert met medewerking van Quatsch und Spielerei met de komische operette Hoteldebotel.

Hierin spelen, zingen en dansen Cobus Oosting en Nomi Leutholff onder begeleiding van pianist Erik Kammenga. Teksten, regie en decorontwerp zijn bedacht en ontwikkeld door Jan Houwing.

Hoteldebotel! is het beste te omschrijven als operettetheater. In deze gevarieerde voorstelling zijn temperamentvolle types te zien die elkaar binnen en buiten hotel Im Weissen Rössl tegenkomen. De kleurrijke hotelgasten staan garant voor de nodige onverwachte en komische situaties, waarin de liefde de boventoon voert. U krijgt een muzikale voorstelling voorgeschoteld met bekende operetteliedjes, zelfgeschreven scènes vol humor en verhalen met verrassende wendingen. Een voorstelling waarin op geraffineerde wijze vele verschillende typetjes worden neergezet.

Toneelvereniging de Eendagsvliegen gaan weer de planken op dit jaar met de hilarische klucht in drie bedrijven van de schrijver Henk Roede genaamd ‘Tante Bella's Beauty salon’. Op zaterdag 14, 21 en 28 januari treedt het gezelschap op in MFC de Klabbe te Foxhol. Nog enkele kaarten verkrijgbaar bij Koken & Wonen en de Klabbe wees er snel bij, het gaat snel.

‘Tante Bella's Beauty salon’ is een amateurklassieker die op tal van plekken in de regio door diverse gezelschappen wel eens is uitgevoerd. De tante – tante Bella van Berend en Albert – is overleden. Eigenlijk zijn ze wel blij met haar overlijden, want nu hebben ze een erfenis: een verpauperde beautysalon. Berend is ervan overtuigd dat de beautysalon met hier en daar een likje verf voor goud geld te verkopen is. Tot de verkoop moet de salon gewoon doordraaien. Maar is er wel personeel genoeg? En zijn de beide heren wel de enige erfgenamen?

Inez Timmer vertolkt op woensdag 11 januari 2017 ‘Het Muzikaal theaterverhaal Lili Marleen’ eeuwfeest van een schuldig lied vertelt het fabelachtige levensverhaal van Lili Marleen.

Op welke persoon baseerde de schrijver zich, hoe heeft het verhaal zich kunnen ontwikkelen

van redelijk anoniem gedicht tot waanzinnig populair levenslied?

Lili Marleen werd een metafoor voor tegenstrijdige keuzes waarvoor mensen soms worden gesteld.

Inez Timmer studeerde jazz en theater aan het conservatorium te Hilversum, verhuisde naar Duitsland, waar ze in tientallen musicals en muziektheatershows speelde.

Ze leidt u met het lied als rode draad, langs de levens van de sterren van de 20e eeuw zoals Marlene Dietrich, Lale Andersen, en Zara Leander. De avond van het plaatselijk NUT wordt gehouden in de Reensche Compagnie, Tak van Poortvlietstraat 361, Hoogezand.

Aanvang 20.00 uur.

Leden hebben vrije toegang. Entree voor niet leden 4,-- euro.