‘Het gaat goed met de Stichting Babyspullen’

HAREN - Regina Harms is vrijwilliger en coördinator voor de Stichting Babyspullen. De Harense rijdt het hele noorden door om spulletjes in te zamelen waar gezinnen die het wat minder breed hebben, hun voordeel mee kunnen doen. In Haren, Hoogezand-Sappemeer en Groningen zijn inleverpunten.

,,Het gaat erg goed met de Stichting Babyspullen’’, zegt Regina Harms. Ze telt het op haar vingers na: ,,Er zijn inzamelpunten in Groningen, Hoogezand, Drachten, Annen, Nuis en bij mij voor het huis in Haren natuurlijk.’’ Een keer per veertien dagen tuft ze langs de inzamelcontainers om ze te legen. ,,Er zit van alles in: dekentjes, babykleren, hydrofiele doekjes, dekbedjes, verzorgingsproducten, alles wat je nodig hebt voor de verzorging van een baby.

Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekt de stichting gratis via diverse hulpverleningsinstanties, zoals de Voedselbank of Jeugdzorg, aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Geen overbodige luxe, in Nederland groeit een op de negen kinderen op in armoede. Sinds kort werkt de stichting ook samen met kledingbank Maxima in Hoogezand-Sappemeer.

Stichting Babyspullen heeft door heel Nederland inzamelpunten waar iedereen gebruikte en nieuwe babyspullen kan doneren. De stichting sorteert en controleert deze spullen op kwaliteit.

In Haren is een inzamelpunt waar ouders gebruikte en nieuwe babyspullen kunnen doneren aan de Viermat 29. In Hoogezand-Sappemeer staat een rode container bij het CJG en in Groningen bij kinderopvang Kideo aan de Hereweg. Op deze punten kan de hele dag worden gedoneerd. Inmiddels zijn er al 2079 babystartpakketten uitgedeeld aan aanstaande ouders in Nederland.