Open Huis Aletta op 17 januari

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op dinsdagavond 17 januari zijn de deuren van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand van 18.30 tot circa 20.30 uur geopend voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders of verzorgers. Tijdens het Open Huis zal het Aletta de bezoekers de kleinschaligheid en de diversiteit in het aanbod laten zien en ervaren.

Het dr. Aletta Jacobs College is een openbare school met een breed onderwijsaanbod en is door het werken in deelscholen tegelijkertijd verrassend kleinschalig. Welk advies de basisschool ook geeft, op het Aletta zijn leerlingen van alle niveaus welkom. Het Aletta biedt namelijk alle soorten onderwijs aan: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Dit betekent dat leerlingen die een opleiding op het Aletta starten, daar ook een diploma kunnen halen en niet tussendoor hoeven over te stappen naar een andere school.

In alle deelscholen staat individuele ontplooiing en groei naar zelfstandigheid voorop. De manier waarop dat gebeurt, verschilt en wordt bepaald door de mogelijkheden van de leerlingen. Zo zijn in vmbo onderbouw extra mentorlessen op het rooster geplaatst om de leerlingen de lesondersteuning te bieden die zij nodig hebben en wordt in havo/vwo gezocht naar maatwerk in het kader van het hoogbegaafdenbeleid.

Niet alleen basisschoolleerlingen, ook leerlingen die volgend schooljaar in hogere leerjaren op het Aletta zullen starten zijn welkom op het Open Huis. Voor hen worden voorlichtingen gegeven over de bovenbouw vmbo basis en kader en over de bovenbouw havo. Verdere informatie is te vinden op de website www.aletta.nl