Spetterend eindejaarsfeest Aletta

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Volgens traditie werd het einde van het jaar op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand weer in stijl afgesloten: woensdagavond jl. vond het kerstgala voor de bovenbouwleerlingen plaats en donderdagavond genoten de leerlingen van de eerste en tweede klassen van het gala voor de onderbouw.

Sommige leerlingen hadden zich erg goed verdiept in de kledingvoorschriften voor een gala: als man wordt van je verwacht dat je op het gala arriveert in rokkostuum. Een andere, ietwat eenvoudigere, optie is de smoking. En dan zijn er ook nog uitgebreidere voorschriften voor White tie en Black tie. Voor een vrouw bijvoorbeeld betekent White tie dat het glamour op zijn top moet zijn. Letterlijk alles uit de kast trekken om te glinsteren en te fonkelen en dat ze een lange galajurk tot aan de hak draagt. Maar eigenlijk maakte het afgelopen week op het Aletta helemaal niet uit: rokkostuum, smoking, lange jurk, korte jurk of gewoon lekker casual in spijkerbroek; het ging om het feest en om de gezellige gezamenlijke jaarafsluiting en dat is prima gelukt. Tot in de late uurtjes werd er op beide avonden zowel door leerlingen als docenten uitbundig gefeest.

De organisatie van beide, alcoholvrije, kerstgala’s lag volledig in handen van de leerlingenraad van de school. En dat hebben ze prima gedaan, het leverde hun niet alleen veel waardering van de leerlingen op, maar ook een groot compliment van de directie.