Onderzoek naar open blijven Sappemeer Oost na actie SP

SAPPEMEER - De SP- afdeling Midden Groningen heeft afgelopen woensdag 1100 handtekeningen overhandigd aan gedeputeerde Gräper, verantwoordelijk voor het OV in de provincie. Mede door de handtekeningenactie steunden een meerderheid van de Staten een motie van de SP dat onderzocht moet worden hoe het station open kan blijven en welke alternatieven er zijn.

SP-Statenlid Raymond Jousma: ,,We vonden het als SP zeer kwalijk dat het plan was om Sappemeer Oost vanaf 2021 te sluiten, zonder te kijken naar de behoeften van, bijvoorbeeld, de bewoners en bezoekers van Nieuw Woelwijck. Dat geldt ook voor bewoners van Tripscompagnie en Borgercompagnie. Zij hebben recht op een snelle aansluiting met de regionale treinen. Gelukkig gaat de gedeputeerde na deze actie kijken naar alternatieven en naar het open houden van het station.’’

De sluiting van het station kwam naar voren als onderdeel van de eisen aan een nieuwe vervoerder voor de aanbesteding van het regionaal spoor. Ruim voor de mogelijke sluiting in 2021 kunnen de Staten alsnog beslissen of de alternatieven voldoende zijn voor de reiziger.