HS’88 pakt periodetitel

HOOGEZAND-SAPPEMEER - ’88 ging voortvarend van start en belaagde meerdere malen het doelgebied van Amicitia. Toch duurde het tot de 28ste minuut dat HS’88 scoorde. Het was Sven Rosevink die scoorde uit een corner van Niels Londeman 1-0. Amicitia kwam in die fase weinig voor de goal van HS’88. Toch werd er gescoord door de gasten in de 36-ste minuut. De verdediging van HS’88 liet een steekje vallen bij het uit verdedigen waardoor de spits van Amicitia gemakkelijk kon scoren 1-1. Amicitia kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Er werd met dit gelijkspel gerust.

In het begin van de tweede helft zette Amicitia de toon en liep HS’88 achter de feiten aan. Dit duurde maar kort. Het was in de 51-ste minuut toen de ingevallen Mark Stol goed doorging en een loepzuivere pass gaf vanaf de rechter vleugel op Sven Rosvink die de bal gemakkelijk in kon tikken. 2-1. Het was in de 58ste minuut toen Justin de Groot een vrije trap mocht nemen op een afstand van 25 meter schuin voor de goal van Amicitia. Het was Miquel Korte die de bal subtiel inschoot 3-1.

Met deze stand dacht HS’88 de periode binnen te hebben. Maar Amicitia bleef er nog steeds in geloven. Het was in de 77-ste minuut toen de aansluitingstreffer werd gerealiseerd 3-2. Dan is het weer even billen knijpen. Maar dat duurde niet lang, want in de 78-ste minuut werd het 4-2. Bij deze goal werd weer een perfecte pass gegeven door Mark Stol aan Sven Rosevink die de verdediger goed uitkapte en de keeper passeerde.

De scheidsrechter van Duinen floot een goede wedstrijd en zat er bovenop. Direct na het laatste fluitsignaal klonk ‘We are the Champions’ uit de luidsprekers.

Het was een terechte uitslag, waar op een sportieve manier voor werd gevochten door de Paarshemden. Nu is het winterstop en kan HS’88 als koploper van 4E overwinteren.