Rehoboth viert 10-jarige samenwerking met Crimmitschau

HOOGEZAND - Ieder jaar mogen de leerlingen van de Rehoboth in de derde klas op uitwisseling naar Crimmitschau in Duitsland. Communicatie en een andere cultuur leren kennen staan centraal. Ontzettend trots en dankbaar zijn wij dat dit al 10 jaar lang mogelijk is.

Jan Weites-Ferrier, docent en tevens cöordinator van deze uitwisseling, heeft een prachtige schaal in ontvangst mogen nemen. Leuk om de ervaringen van leerlingen te lezen: ,,Ik vond het heel erg leuk. In het begin leek het me helemaal niks, maar ik ging toch. Ik kreeg naar mate het dichterbij kwam er steeds meer zin in. Ik was wel een beetje zenuwachtig. Toen we aankwamen was het een beetje ongemakkelijk, maar de familie was heel aardig en het meisje zelf ook. Ik heb er veel zin in dat ze naar Nederland komen.”

,,Toen we bij het treinstation aankwamen, vergat ik mijn tas. Dat had ik toen niet door. Ik zei tegen de Duitse jongen en zijn moeder dat ik mijn tas was vergeten, maar zij begrepen mij niet en liepen gewoon door. Na een tijdje besloot ik maar naar mevrouw Weites te bellen dat ik mijn tas miste. Zij belde met het treinstation en gelukkig hadden zij mijn tas gevonden. De volgende morgen kreeg ik die terug met gelukkig alles erin.”

,,Van eten in een restaurant op de dag dat we aankwamen tot het bowlen op de laatste avond, het was een fantastische ervaring. Er hing een fijne sfeer in de omgeving en ik voelde me erg welkom. Ook al was de treinreis naar Crimmitschau erg lang, naar mijn mening was het het zeker waard!”