Joost Dijkema speelt bij Evelyn Novacek

HOOGEZAND - De Groningse muzikant Joost Dijkema speelt op vrijdag 16 december in muziekwinkel Evelyn Novacek in Hoogezand. Hij speelt nummers van zijn nieuwe album Sacred Revelations.

Twin Dimension Records presenteert met trots het debuutalbum van de 27-jarige Joost Dijkema uit Groningen. Joost, oorspronkelijk drummer, leerde zichzelf gitaar en banjo spelen toen hij vijftien jaar was en ontwikkelde, geïnspireerd door artiesten als Michael Chapman en Townes van Zandt, al snel een passie voor de fingerpicking gitaartechniek. Sacred Revelations is geschreven in een tijdsbestek van anderhalf jaar in de zolderwoning van Joost aan de Ganzevoortsingel in Groningen en is een persoonlijk en exploratief album. Liedjes zoals Sacred Revelations en To Be Here No More verwijzen, hoewel niet hopeloos, naar enigszins sombere materie, terwijl een instrumental als Woodpecker juist zorgelozer en opgewekter klinkt.

De negen liedjes op dit album variëren van hartverscheurende lonerfolksongs tot avontuurlijke, verkennende instrumentals op de 6- en 12-snarige gitaar, zonder door te schieten naar het puur experimentele. De Finse Heta Salkolahti (Town of Saints) voegt met haar geïmproviseerd vioolspel een extra dimensie toe aan de titelsong, Cutting Loose en To Be Here No More. Joost zou wel eens de enige jonge artiest in Nederland kunnen zijn die zich waagt aan dergelijke fingerpicking gitaarmuziek. Voor het prachtige artwork zijn Steve Krakow aka Plastic Crimewave en Sara Gossett verantwoordelijk.