Muziekmaken met Jody

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Hoe cool is dat: muziekles krijgen van Jody Berghuis? Jody werd ooit zelf gecoacht door Nick en Simon in het programma The Voice of Holland. Een groep leerlingen van het praktijkonderwijs van het Aletta genoot de afgelopen zes weken tijdens workshops zingen, ritme, liedjes schrijven, beatboxen en gitaar spelen in het kader van het project ‘Geen kunst aan…’ van haar inspirerende lessen.

Jody doet de opleiding Muziek aan het Noorderpoortcollege en loopt stage op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Afgelopen donderdag mocht de groep een eindpresentatie geven aan ouders, docenten en leerlingen.

Op het Aletta is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Bezig zijn met kunst is leuk en zorgt voor een nieuw evenwicht naast de leer- en praktijkopdrachten. Daarom wordt soms het lesrooster even het lesrooster gelaten en wordt er iets anders gedaan. Zo staat er op de locatie Van Heemskerckstraat twee keer per jaar het kunstproject ‘Geen kunst aan ….’ op het programma. De leerlingen praktijkonderwijs werkten de afgelopen weken in groepjes aan verschillende onderdelen. Ze werden hierbij begeleid door AJC-docenten en docenten van het Kielzog Kunstencentrum.

Zoals al eerder genoemd werden afgelopen donderdagmiddag de eindproducten van ‘Geen kunst aan ….’ gepresenteerd, zoals prachtige gipsen maskers naar vorm eigen gezicht. Bijzondere dromenvangers met echte veren naar voorbeeld van de indianen uit Noord Amerika. Potten gebakken van grijze Groninger klei, die na het bakken verkleurden naar roodbruin. Spaarpotten gemaakt van metaal, waarvoor o.a. de skills: technisch tekenen, slijpen, lassen en vijlen nodig waren. En het eindproduct van ‘Reis door de tijd’: een popart kunstwerk op paneel. Hiervoor gingen de leerlingen in het DOEMUSEUM Veendam op speurtocht langs 20 beroemde kunstwerken en lieten zich inspireren.

De middag startte met het onderdeel toneel. Zes minuten lang improvisatietoneel wel te verstaan en het publiek genoot ervan. Daarna een wervelende show ‘modern dance’ door zowel jongens als meisjes. Waardering van de aanwezigen was er ook voor de vers gebakken Belgische frieten met zelfgemaakte mayonaise, geserveerd door leerlingen die de workshop ‘Wat eten onze buren?’ volgden.