Landelijke politieactie ook in de gemeente Slochteren

SLOCHTEREN - Mensen die nog een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen de komende weken de politie aan de deur verwachten. In deze periode besteedt de politie in het hele land, dus ook in de gemeente Slochteren, extra aandacht aan de inning van nog niet-betaalde boetes. Dat geldt ook voor mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf.

Agentenkoppels gaan de komende weken langs de deuren, daarnaast wordt de recherche ingezet om die veroordeelden te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie. Ook worden er opsporingsmiddelen ingezet (onder meer het scannen van voertuigenkentekens).

Met deze aankondiging krijgen de inwoners van de gemeente Slochteren een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur. Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen.

Deze landelijke actie wordt georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.

Voor inwoners die schulden hebben en daardoor problemen hebben, dan kan schuldhulpverlening aangevraagd worden. Het sociaal team Slochteren kan eventueel meedenken over een schuldenregeling (maar kan niet voorkomen dat de boete moet worden betaald). Contact met het sociaalteam via mailadres: sociaalteam@slochteren.nl. Of telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 12:00 uur: 0598 425555 (doorkiesnummer 1). Voor meer informatie: www.sociaalteam.slochteren.nl