Bridge leren of spelen in Hoogezand

HOOGEZAND - Bridge is een spannend en boeiend kaartspel dat ongeveer in 1880 is ontstaan. Vooral in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw werd het spel razend populair. Het is dan ook in die tijd dat de Nederlandse Bridge Bond werd opgericht.

Het is nu de meest populaire denksport ter wereld, 110 miljoen mensen spelen het spel. In Nederland is bridge de derde sport en een half miljoen mensen spelen thuis of bij een club. Nederland is in deze sport zelfs wereldkampioen geweest en de Nederlandse Bridge Bond groeit nog steeds.

Bridge is een sociaal spel dat mensen bij elkaar brengt. Bij bridge speelt u samen met uw partner( die tegenover u zit) tegen twee tegenstanders. Speelt u bij een club, dan ontmoet u voortdurend andere bridgeparen. U praat met elkaar, u drinkt samen wat en er ontstaan nieuwe vriendschappen. Het is een ideale mogelijkheid om sociale contacten te onderhouden en verder uit te bouwen.

Men speelt bridge om de hersens aan het werk te zetten, speelt om te winnen of om gewoon een gezellige avond te hebben. Dat kan zeker bij Bridgeclub Hoogezand- Sappemeer, de oudste bridgeclub in Hoogezand, opgericht op 1 oktober 1953. Er wordt gespeeld bij Hotel Faber, een sfeervolle locatie met een lange traditie, op dinsdagavond en op woensdagmiddag ( zie ook de clubwebsite).

Bridge leren? Iedereen kan bridge leren; de beste manier is de beginnerscursus te volgen die op donderdag 12 januari 2017 bij voldoende deelname wordt gegeven door BC-HS. Niet moeilijk en erg leuk! Duidelijke uitleg en goede begeleiding van onze docenten zorgen ervoor dat u het bridgespel snel onder de knie heeft!(zie advertentie elders in deze krant). Deze cursus wordt op een locatie in Hoogezand gehouden en duurt twaalf avonden. Ook inwoners van Slochteren en Menterwolde zijn van harte welkom want straks horen we allemaal bij de gemeente Midden-Groningen.

Bent u geïnteresseerd in de beginnerscursus of bridge spelen bij Bridgeclub Hoogezand- Sappemeer neem dan contact op met Eva Anspach – coördinator bridgecursussen- tel: 0598-327557 e-mail: evaanspach@home.nl