Bluesdiva Kyla Brox in café ’t Keerpunt

SPIJKERBOOR - De Britse blueszangeres Kyla Brox staat zondag 11 december om 15 uur op het podium van café ’t Keerpunt. Het is de eerste keer dat de zangers het café aandoet en het belooft een geweldig concert te worden. De entree bedraagt 10 euro en reserveren is aanbevolen.

Kyla Brox werd in 1980 geboren in Lancashire. Haar vader Victor was een bluesman en in hart en nieren en vanaf haar twaalfde jaar trad Kyla samen met haar vader op. De band heette de Victor Brox Bluestrain, maar vanwege de extreem jonge leeftijd van de muzikanten werd de band beter bekend als de child slavery band.

Toch bewaart Kyla goede herinneringen aan die tijd, twee van haar huidige bandleden speelden ook in de band van haar vader. De tour die ze met de band van haar vader door Australië maakte in 2000 vormde haar tot de blues-belle die ze is. Ze trad er op in de outback en voor ruige mannen in mijn-kampen. Terug in Engeland begon ze in 2001 de Kyla Brox Band. Met de band heeft Kylainmiddels zes albums op haar naam staan, waarvan de laatste Throw away your blues lovende kritieken heeft ontvangen. Kyla Brox is blues met soul!