Meiden HS’88 verpletteren tegenstander: kampioen!

HOOGEZAND - Afgelopen zaterdag kon MO19 van HS’88 al kampioen worden van de najaarscompetitie. Bij winst vandaag konden de meiden na 8 wedstrijden al kampioen worden in deze reeks. De totale reeks gaat over 10 wedstrijden, maar het kwaliteitsverschil tussen MO19 en de rest is aanzienlijk.

Maar eerst maar even winnen natuurlijk. De champagne en de bloemen stonden in de auto te wachten, want anders komt het wel heel arrogant over natuurlijk. De wedstrijd werd gespeeld op een bijna wit kunstgrasveld en was met name in het begin glad. Lycurgus ging goed uit de startblokken en kwam zelfs na 10 minuten op voorsprong. Gelukkig stelde Deborah daar snel wat tegenover en de stand was gelijk. Lindsay ziet even later een mislukte voorzet over de keeper in het doel dwarrelen en tekent de 1-2 aan. HS'88 verruimt, door wederom Deborah, de voorsprong en bepaalt de ruststand op 1-3. Geen gemakkelijke eerste helft voor de meiden, wel een lekkere voorsprong.

Na de pauze een ontketend HS'88. Al na 5 minuten maakt Jaimy de 1-4 en slechts 2 minuten later een eigen doelpunt van

Lycurgus 1-5. De tegenstand was gebroken en HS'88 kon de score nog verder uitbouwen. Eerst maakte Deborah nog een prachtige veldgoal 1-6 en bij haar volgende corner zag ze dat de keepster niet helemaal goed stond en ze krulde deze corner fenomenaal achter de goalie van Lycurgus. 1-7 alweer tegen de nummer 3. De bloemen en de champagne werden gehaald en het wachten was op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. De afstraffing voor Lycurgus was nog niet ten einde want uiteindelijk bepaalt Shirley de eindstand op 1-8! Kampioen !!!