Preventietruck in strijd tegen inbraak

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Zodra de dagen korter worden en het aantal ‘donkere’ uren toeneemt, stijgt het aantal woninginbraken, zo ook in Hoogezand-Sappemeer.

Woninginbraak is één van de misdrijven die veel impact hebben op slachtoffers, en kunnen het leven van mensen behoorlijk op zijn kop zetten.. De politie pakt door een integrale aanpak samen met de gemeente Hoogezand-Sappemeer haar rol, maar zij kan het niet alleen. Inwoners kunnen en willen zelf daadwerkelijk betrokken zijn bij de veiligheid en leefbaarheid van hun woon- en werkomgeving.

Door het treffen van preventiemaatregelen is het mogelijk de kans op woninginbraak sterk te verminderen. De noordelijke gemeenten, politie Noord-Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben een initiatief ontwikkeld om voorlichting te geven over woninginbraken. Een preventietruck rijdt door Noord-Nederland en doet op donderdag 8 december a.s. Hoogezand-Sappemeer aan. Van 10.00 – 16.00 uur staat de truck op het plein bij de west ingang van het Winkelcentrum de Hooge Meeren.

In de truck wordt voorlichting gegeven over inbraakpreventie. Veel mensen zijn zich niet bewust van de inbraakrisico’s in hun woning.