Reining over op schone brandstof

HOOGEZAND - Reining Transport gaat van start met de nieuwe schonere brandstof Shell GTL Fuel. ,,Wij zijn een innovatief bedrijf en zijn ons goed bewust van de hedendaagse milieuproblematiek rondom lokale en globale emissies en een maatschappelijk verantwoorde wijze van ondernemen staat bij ons centraal in de bedrijfsvoering,” zegt managing director Gerrit Hes van Reining Transport.

De afgelopen jaren is Reining op zoek geweest naar alternatieve brandstoffen voor de dieselmotoren in haar vrachtwagens. Dat was een lastige opgave, omdat met alternatieve brandstoffen vaak investeringen in materieel of infrastructuur nodig zijn, nog niet betrouwbaar genoeg zijn of een regionale beschikbaarheid kennen terwijl Reining actief is in een groot deel van Europa.

Moeiteloos overschakelen op Shell GTL (Gas-to- Liquids) Fuel Peter de Cock, Key Account Manager van Shell: ,,Shell is erg blij met de innovatieve stap die Reining heeft genomen. Reining Transport maakt al meer dan 25 jaar gebruik van het Europese netwerk van Shell tankstations. Op deze manier kan Shell een oplossing leveren die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Reining”.

Door de drop-in eigenschappen van Shell GTL Fuel en het feit dat er moeiteloos gewisseld kan worden met conventionele diesel maakt het voor Reining een stuk eenvoudiger om over te stappen. Onze vrachtwagens kunnen GTL op de thuisbasis in Kolham tanken en ook gebruik maken van de Nederlandse tankstations waar GTL beschikbaar is. Indien nodig kan er internationaal ook reguliere diesel getankt worden.