Kielzog biedt de komende tijd vooral muziek en cabaret

HOOGEZAND - Op donderdag 1 december staat The Kik op het podium. Vijf guitige heren met muzikaal talent waar je U tegen zegt. In hun show ‘Met de deur in huis’ spelen ze meer dan alleen rock-’n- roll: ze bieden skiffle, smartlap, rythm & blues, Beatles, Bach en nummers van vaderlandse tekstdichters als Lennaert Nijgh, Joop Visser en Annie M.G. Schmidt.

En natuurlijk wordt dat ene bandje uit Liverpool niet overgeslagen.

Revue? Of klucht? Wie zal het zeggen. Het overspel is in ieder geval verdwenen, maar de deuren zijn gebleven. En vanavond gaan ze allemaal open. Wat cabaret betreft staat volgende week woensdag 7 december Soundos El Ahmadi in Hoogezand met de voorstelling ‘Geboren met ervaring’. ,,Ik ben op aarde gekomen als onbeschreven blad,” zegt ze, ,,als leeg canvas waarop een volkomen nieuw leven kan ontstaan. Een bron van mogelijkheden en kansen zou je denken.”

Maar is dat wel zo? Soundos laat het allemaal langskomen in haar nieuwe cabaretvoorstelling. Geen gezeur, geen valse emoties, geen pseudo-engagement en zeker geen allochtonen-clichés. Wat ze wél biedt is een ontroerend eerlijke en vooral grappige voorstelling van een vrouw die je moet zien omdat je straks een ervaring rijker bent die je niet had willen missen. Soundos is stand-up comedian, actrice en presentatrice.

De dag na Soundos staat in Kielzog een grote held: Marcel de Groot. Hij gaat na 15 jaar eindelijk weer het theater in met eigen repertoire, nadat hij vooral met andere helden als zijn vader Boudewijn, en Maarten van Roozendaal heeft gewerkt. We hopen dat hij zijn hit ‘Mag ik naar je kijken’ speelt. Hou voor de nieuwste trailer van ‘Held’ de website en facebookpagina van Kielzog in de gaten.