Fietsers krijgen goede verlichting

HOOGEZAND - Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland hebben vorige weke gecontroleerd of de verlichting van fietsers op de route Hoogezand-Groningen in orde is. Fietsers die hun verlichting goed op orde hadden, kregen een beloning.

Voor fietsers met kapotte verlichting stond er een mobiele fietsenmaker langs de weg, die ter plekke de verlichting kon repareren. De fietsverlichtingsacties worden georganiseerd in verband met de verbetering van de Fietsroute tussen Hoogezand en Groningen. De eerste actie was op woensdag 23 november, van 16:00 tot 19:00 uur, bij hotel-restaurant Van der Valk Westerbroek.

Op de fietsroute vinden in totaal drie fietsverlichtingsacties plaats: één op woensdag 23 november en nog twee in december. Daarbij is een mobiele fietsenmaker aanwezig om fietsverlichting te repareren. Daarnaast krijgen fietsers ook een folder mee met daarin de regels over fietsverlichting. Naast de controleacties is er begin november ook een aantal green graffiti-afbeeldingen met de ‘Fiets Verlicht’-boodschap op de fietsroute aangebracht. Deze tekeningen zijn van milieuvriendelijke krijtverf en verdwijnen vanzelf weer door regen en slijtage.

De fietsverlichtingsacties zijn onderdeel van het project Fietsroute Hoogezand-Groningen. Dit is een samenwerkingsproject van de provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en Fietsersbond om de verkeersveiligheid op deze route te verbeteren.