Uitgebreide kerstfair bij Foltz

MEEDEN - De Christmas Fair 'Saints & Angels' is inmiddels een begrip in Noord-Nederland en ver daarbuiten. Ook dit jaar ademt de boerderij van Tuingoed Foltz in Meeden drie weekends – 26/27 nov, 3/4 dec èn 10/11 dec – een wel heel oorspronkelijke kerstsfeer; Frans-landelijk met een accent op oud en doorleefd. Daarbinnen is de variatie groot. Van engelen tot heiligenbeelden, van fonkelende kroonluchters tot sfeervolle kandelaars, van glaswerk tot prachtige serviezen. Met daarbij originele groene materialen, als pepperberries, Kaaps groen, kleurrijke vruchten en dadeltakken en natuurlijk een keur aan culinaire verrassingen.

Wisselende standhouders, waaronder dit jaar veel nieuwe, presenteren onder meer schapenvachten en buitenkleding, exclusieve sieraden, woonaccessoires, beelden, schilderijen, jams en chutneys, taarten, wijnen en ciders, sterren uit verre oorden en tal van andere originele cadeau-artikelen en sfeermakers.

In de boerderij geeft Dorine Folkerts demonstraties in het maken van exclusieve kransen, guirlandes en tafelversieringen. Bij de takkenkraam kunnen bezoekers kiezen uit een unieke collectie losse groene materialen, kleurrijke vruchten en geurige kruiden.

Bij binnenkomst wordt iedere bezoeker van de Christmas Fair als gast ontvangen met een glas kruidige appeldrank. Heerlijk bij de overal brandende vuurkorven. Meer lekkernijen zijn te vinden in de oude koestal en verspreid over het terrein.

Twee maal per dag - om 11.00 uur en om 15.00 uur – kunnen bezoekers meedoen aan een Winterwandeling langs verrassende plekken van het 4 hectare grote landgoed, dat er ’s winters sprookjeachtig uitziet. De wandeling leidt tot een aantal onverwachte ontmoetingen.