Drukbezochte Spoor- en Modelbouwdagen

VEENDAM - Afgelopen weekend is de 2ste editie van de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen door honderden belangstellenden bezocht. Alleen al op de zaterdag hebben ruim 800 liefhebbers een bezoek gebracht aan de modelbouwbeurs. De zondag ging in de herhaling, heel veel bezoekers hebben langs de stands gelopen met al het moois wat de modelbouw in al zijn verscheidenheid te bieden heeft.

De verscheidenheid was behoorlijk groot, en daar was ook bewust voor gekozen zodat er voor iedereen wat te zien was. De beurs staat ook bekend om zijn verscheidenheid op het gebied van modelbouw, en dat trekt heel veel mensen. De beurs is ook een binnengebeuren dat weersonafhankelijk is. Zowel aan clubs als individueel waren er 35 standhouders aanwezig.

De Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen werden door de Modelrailgroep Veendam georganiseerd. Als vanouds ontbrak het modelspoor in de verschillende maten niet. Aan weerskanten van de Sorghvliethal waren lange spoorbanen ingericht compleet met landschappen, bebouwing en stations. Aan de linkerzijde hadden drie modelspoorclubs gezamenlijk een baan ingericht met 39 meter rijlengte. Op deze baan reden de treinen van Modelspoorgroep IJsselland uit Zwolle, MSG De Dwarsliggers uit Zwolle, en van de Modelspoorgroep De Railspijker uit Hoogezand.