Indrukwekkend resultaat Cabaret Sauvignon

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Het Ronald McDonald Huis is een plek waar ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG kunnen logeren. Deze organisatie is volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren en bedrijven. Om deze ontzettend belangrijke organisatie een steuntje in rug te geven, organiseerde Round Table 45 Hoogezand-Sappemeer op 17 november in Hotel Faber Cabaret Sauvignon: een avond die in het teken stond van wijn en cabaret, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis in Groningen.

Na een welkomstwoord door Robbert Groenewold, voorzitter van de Ronde Tafel en een zeer ontroerend verhaal van Jolanda Kamphuis van het Ronald McDonald Huis in Groningen, gaf cabaretier Arno van der Heyden samen met Wietze Snaak van Jos Beeres Wijnkoperij het startschot voor de wijnproeverij.

De gasten kregen ruim de tijd om de geselecteerde wijnen te proberen, om vervolgens op hun bestellijsten aan te geven welke ze wilden bestellen. Arno maakte tijdens de proeverij het publiek warm door de eerste kavel - een fles bubbels van zes liter - te veilen. Toen de proeverij voorbij was, volgde de veiling van de overige kavels. Onder aanmoediging van Arno startte een interessant schouwspel van het tegen elkaar opbieden door enthousiaste aanwezigen.

Aan het einde van deze speciale avond, toen alle bestellingen binnen en de kavels geveild waren, overhandigden Harold Dekens en Robbert Groenewold namens Ronde Tafel 45 met gepaste trots een cheque van maar liefst 11.000 euro aan Jolanda Kamphuis en Robert Reekers.

Dit geweldige resultaat was nooit tot stand gekomen zonder alle aanwezigen, die in groten getale wijn hebben afgenomen, en de diverse sponsoren