Welke planten zijn winterhard?

SAPPEMEER - Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer organiseert op dinsdag 22 november een lezing over de winterhardheid van planten door Gerard van Buiten. De lezing is in Brandpunt, Noorderstraat 27, 9611 AA te Sappemeer en begint om 20.00 uur.

In onze tuinen kweken we graag de meest bijzondere planten. Veel van die planten komen uit gebieden met een heel ander klimaat dan het onze, en dat zorgt soms voor problemen. Met de winterhardheid bijvoorbeeld. Van sommige planten weten we niet beter dat ze bij ons eigenlijk alleen als eenjarige, of alleen als kamerplant te kweken zijn. Van andere soorten is het minder duidelijk. Een plant die bij de één probleemloos de winter doorkomt, legt bij de ander consequent het loodje. Hoe zit dat nou eigenlijk met winterhardheid?

In deze lezing neemt de hortulanus u mee naar verschillende streken in de wereld waar veel van onze sierplanten vandaan komen. Talloze planten komen voorbij waarvan u misschien niet eens wist dat ze winterhard (kunnen) zijn! We kijken uitgebreid naar de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant eigenlijk is. Én we leren wat trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen.