Zeemeerminnen zwemmen in Hoogezand

HOOGEZAND - Fotografen collectief B&W Fotografie uit Blijham organiseert in december Zeemeerminnen workshops waarbij kinderen maar ook volwassenen (vaak de ouders) veilig leren zwemmen met een staart.

De workshops bestaan uit twee lessen van 1 uur waarbij de techniek van het zwemmen met een staart wordt bijgebracht.

In de tweede les worden er ook foto’s gemaakt van de Zeemeerminnen. Minimaal twee foto’s worden later digitaal toegestuurd. Uiteraard wordt de workshop afgerond met een Zeemeermin diploma. De eerste workshop zal plaatsvinden op 10 en 11 december in zwembad de Kalkwijck te Hoogezand.

Sinds een aantal jaren houdt B&W Fotografie zich bezig met onderwater modelfotografie. De fotografen hebben veel ervaring met het begeleiden van modellen onder water. Rust, ademhalingstechniek en vertrouwen zijn hierbij belangrijk om tot de beste resultaten te komen. Uit deze vorm van fotografie ontstond een paar jaar geleden de gedachte om modellen ook als zeemeermin te fotograferen, al dan niet met perslucht. Dit is inmiddels verder uitgegroeid tot Zeemeermin fotoshoots voor kinderen, Zeemeermin Kinderfeestjes en Zeemeermin workshops.