Willem Waals lid van verdienste

HOOGEZAND - Voor Willem Waals, de voorzitter van VV Kwiek was het donderdagavond een grote verrassing; hij werd door de KNVB geëerd als Lid van Verdienste. De rest van de aanwezigen wist er alles van behalve hij.

Aangespoord door enkele bestuursleden en zijn vrouw is er vooraf heel wat ‘bekonkeld’ en werd iedereen voorafgaand het moment opgevangen in de kleedkamer. Waar men alvast wat kon bijpraten en de koffie stond klaar. Vele oud-leden, trainers, familie en vrienden mochten dit moment tot een mooi feestje maken.

Even voor half 10 was het dan zover. De jongens die getraind hadden zaten allemaal al keurig klaar in het clubhuis en het was al gezellig druk, toen ook de overige aanwezigen binnenkwamen. Willem voelde toen toch wel iets aankomen en was blij verrast toen bleek dat dit allemaal voor hem was.

David Woortman van de KNVB had een mooie speech: Over Willem en zijn meer dan 50-jarig lidmaatschap, zijn inbreng in vele commissies, bestuursfuncties, het opzetten van de jeugdafdeling destijds en uiteraard zijn eigen carrière als voetballer.

Dit werd zeer gewaardeerd en hij kreeg daarna een mooie speld en oorkonde. Ook het bestuur van Kwiek had een cadeau voor hem en bedankte zijn vrouw, Lies, dat Kwiek hem zo vaak mocht lenen. Zij kreeg een prachtig boeket. Daarna was het de beurt aan Willem Waals zelf, hij bedankte iedereen en hij had echt niks door, behalve dat hij voorafgaand iets op had gevangen over een foto die gemaakt zou moeten worden… Iedereen kreeg van Kwiek een paar consumpties aangeboden en het was daarna nog lang gezellig.