Kralphoto verwacht drukte met pasfoto’s

HOOGEZAND - Sinds mei dit jaar zit Kralphoto in winkelcentrum de Hooge Meeren te Hoogezand. Kralphoto is gevestigd bij de ingang tussen de Hema en de Blokker.

Kral verwacht dat de komende maanden veel mensen langskomen voor een pasfoto. Ten eerste is het 5 jaar geleden dat kinderen hun eigen ID-kaart moeten hebben en dus niet meer bij de ouders in mogen staan. Tegelijkertijd was er ook een prijswijziging per 1 januari 2012. De prijs van reisdocumenten werd met enkele tientjes verhoogd, waardoor veel mensen de legitimaties van de kinderen nog eind 2011 gingen aanvragen. Deze legitimaties zijn nu eind 2016 aan vervanging toe.

Ten tweede heeft dit te maken met dat per 1 oktober alle papieren rijbewijzen niet meer geldig zijn en dus vervangen dienen te worden door het huidige plastic creditcard formaat. De meeste mensen komen 15 minuten van tevoren langs voor een pasfoto om daarna direct door te gaan naar het gemeentehuis.

Kralphoto geeft als tip om ruim van tevoren een afspraak te maken bij het gemeentehuis, want het wordt drukker dan normaal. Kijk voor openingstijden op www.kralphoto.nl