Muzikale week

HOOGEZAND - In Kielzog valt de komende week weer veel te genieten op het gebied van muziek, je zou kunnen zeggen: voor elk wat wils. Op donderdag 17 november staat The British Pop Invasion op het podium. Zij spelen de beste Engelse popmuziek uit de gouden jaren 60. Een hele rits Britse popartiesten en bands hadden in het kielzog van The Beatles veel succes in Amerika, waar ze al snel bekend werden als ‘The British Invasion’.

Met muziek van The Beatles, The Rolling Stones, Dusty Springfield, The Kinks, Gerry & The Pacemakers, The Hollies en vele anderen.

Martijn Koning is vooral bekend van The Roast in het radioprogramma van Gerard Ekdom en zijn gloednieuwe programma Celebrity Stand-up op Comedy Central. Dat hij ook in het theater een succes is blijkt wel uit de lovende kritieken die hij overal krijgt. Cultuurredacties van landelijk kranten noemen hem een groot talent, onbedaarlijk geestig en een virtuoze stand-up comedian. Op vrijdag 18 november staat hij in Kielzog.

Zaterdag 19 november speelt de Amsterdam Klezmer Band de sterren van de hemel en het publiek uit de stoelen. Hypnotiserende feestnummers worden afgewisseld met filmische stukken en meeslepende solo’s. In het theater komt het muzikale talent perfect uit de verf en horen we pas goed hoe virtuoos en onweerstaanbaar de band werkelijk is. En we waarschuwen alvast: Een theatervoorstelling eindigt vaak in een spontaan dansfeest.

Kielzog is razend trots op de gasten uit Rusland die op dinsdag 22 november naar Hoogezand-Sappemeer komen: Het Don Kosakenchor Russland. Kielzog is er razend trots op dat dit beroemde koor naar Hoogezand-Sappemeer komt. Deze Russische vocalisten behoren tot een van de wereldwijd meest bekende koren en brengen Volksliederen die de harten sneller doen kloppen. Naast het uit 20 mannen bestaande koor zal het 6 koppige Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden. Ze zingen Russisch-orthodoxe gezangen, ballades Russische Volksliederen. Het is bijzonder dat dit Kozakkenkoor ook composities van Sovjet componisten en moderne liederen brengt. De Nederlander Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff werd in 1993 benoemd tot chef-dirigent van dit gezelschap uit Rusland.