Padvinderpieten klaar voor het grote feest

MIDLAREN - Scouting Nicolaasgroep uit Midlaren is dit jaar weer druk in de weer met de voorbereidingen voor de jaarlijkse pietenactie. De pietenpakken zijn weer van zolder af gehaald, gestreken en opgepoetst. Al ruim 40 jaar verzorgt de Nicolaasgroep voor scholen, bedrijven, personeelsverenigingen en particulieren een bezoek om nooit te vergeten.

In de periode rondom 5 december is het bij de Nicolaasgroep een komen en gaan van sinten en pieten. De goedheiligman gaat er met zijn staf er op uit om bij bedrijven, scholen en zelfs bij u thuis een bezoekje te plegen.

Ook worden de pakken van sint en piet voor verhuur aangeboden, zelfs de schmink wordt hierbij verzorgd. De opbrengsten van deze actie worden geheel ingezet voor de voortzetting van de activiteiten van de scoutinggroep. En in de toekomst voor het nieuwe clubgebouw.

Vanwege de pietendiscussie is er echter dit jaar een hoop verandering in het jaarlijkse gebeuren. In plaats van zwart komen onze pieten dit jaar enkel met zwarte vegen, blauw of regenboogkleur kan ook. Dat culturele gebruiken rond het geliefde sinterklaasfeest ook kwetsend kunnen zijn, vinden we oprecht vervelend. Het sinterklaasfeest belooft dit jaar in ieder geval weer een spektakel te worden, wat voor kleur de pieten ook krijgen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden kijk dan eens op onze site sinterklaasgroningen.nl of stuur een mail naar: Sintgroningen@gmail.com