Provincie schiet Voedselbank te hulp

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De provincie Groningen geeft de gezamenlijke Voedselbanken in Groningen een geldbedrag van maar liefst 10.000 euro om in december een grote inzamelingsactie te houden.

RTV Noord was drie jaar geleden initiatiefnemer om in december voedsel in te zamelen voor de negen voedselbanken in onze provincie. Het was ook driemaal een heel groot succes met jaarlijks opbrengsten rond de 600.000 euro. De subsidiebezuinigingen en de kijkcijfers deden de omroep besluiten er een streep door te halen.

Het voedsel is bitterhard nodig in onze provincie om de pakketten voldoende gevuld te houden. In onze provincie is de armoede in een periode van drie jaar verdubbeld, met nu een lichte daling in het noorden, het westen en in de stad Groningen, maar een stijging in oost Groningen.

De Voedselbanken hebben aanvankelijk een plan aangeboden aan RTV Noord, dat hen weinig zou kosten, maar ze bleven bij hun besluit. Toen hebben de voedselbanken besloten om zelf een drie daagse inzamelingsactie te houden, om de teruglopende voorraad weer op peil te kunnen brengen.

Op 20, 21 en 22 december worden door de hele provincie heen allerlei initiatieven genomen om vooral houdbaar voedsel in te zamelen.