Bibliotheek op steeds meer scholen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op woensdag 2 november opende de Bibliotheek op school op de W.A. Scholtenschool in Foxhol. Erik Drenth, wethouder van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, was aanwezig om de feestelijke opening te verrichten. De Bibliotheek op school is een gezamenlijke strategische aanpak van Biblionet Groningen, het onderwijs en gemeenten. Het programma vergroot het plezier in lezen en verbetert daardoor de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen.

Leerlingen presenteerden tijdens de opening in Foxhol een speciaal lied en gedicht rondom het thema van de Bibliotheek op school. Ze hebben hun bibliotheek ‘De Leeskeet’ genoemd. De opening in Foxhol is de eerste in een reeks van drie in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Op 9 november opent er een Bibliotheek op school op OBS ’t Heidemeer in Sappemeer en op 17 november opent er nog een op GBS De Lichtbron in Hoogezand.

De Bibliotheek op school is meer dan een schoolbibliotheek met een aantrekkelijke collectie voor kinderen. Het is een programma dat structureel aandacht geeft aan leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid. Biblionet Groningen, stichting Kunst van Lezen, scholen en gemeenten werken samen met de Bibliotheek op school. Zij hebben als gemeenschappelijk doel om kinderen te stimuleren meer te lezen en hen te helpen op het gebied van mediawijsheid.