Springsters van TSV naar NK

HOOGEZAND - Afgelopen zaterdag werd de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd trampolinespringen van district Noord gehouden in De Kalkwijckhal te Hoogezand. Natuurlijk deed ook TSV Hoogezand (Trampoline Sport Vereniging Hoogezand) hier aan mee en de spring(st)ers hebben weer uitstekend hun best gedaan.

Van elke categorie (C, D, E), die uiteindelijk na de drie plaatsingswedstrijden als beste uit de bus komen, mogen er van elke categorie drie teams door naar de Nederlandse Kampioenschappen, die op 10 december in Alkmaar worden gehouden. In totaal deden er 21 teams van zes verschillende verenigingen mee. Jongstleden zaterdag kwam in de categorie C het team van TSV als 1 e uit de bus, het team bestaat uit: Isabel Sofia van Meurs, Emma Heeling, Jennifer Kuipers en Manon Vonk.

De springsters van TSV in de categorie D sprongen zich naar de 2 e plaats en dit team bestaat uit: Eva van der Velde, Roby Drent, Nadien Gremmer en Myrialie Landkroon (eigenlijk hoort Diede Halsema bij dit team, maar helaas is zij de vorige wedstrijd geblesseerd geraakt). In de categorie E mogen zelfs 2 teams van TSV naar het NK. Eén team behaalde afgelopen zaterdag de eerste plaats, dit team bestaat uit: Rachel Bos, Julia Eggermont, Cato Hindriks en Nienke van der Velde.

Het tweede E team was goed voor een tweede plaats en dit team bestaat uit: Sophie Heijes, Marcha Harms, Aniek van der Laan en Quinty van Hees. In totaal gaan er dus vier teams van TSV Hoogezand door naar de Nederlandse Kampioenschappen om te strijden voor de beste plaatsen.