Veel animo voor Internet Koffie Café

Hoogezand-Sappermeer - Er is veel animo voor het Internet Koffie Café dat afgelopen vrijdag werd geopend in de Reensche Compagnie. Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen de bewoners, onder het genot van een kopje koffie, terecht met al hun vragen over internetten werken met een laptop, Word, mailen enzovoort. Het café is er dankzij een aantal betrokken ondernemers en de inzet van enkele medewerkers.

Technisch Bureau van der Span hielp met de techniek, maar brengt de gemaakte uren niet in rekening. Blue System Support uit Hoogezand heeft alle notebooks tegen kostprijs aangeboden en ingericht en tevens bijgedragen aan de uitvoering van het internet. Kostwinder Schilders heeft verf gesponsord en Pronk belettering heeft drie foto’ s van oud Hoogezand Sappemeer op doeken gespannen en deze aangeboden.

Het Internet Koffie Café een initiatief van Jannie Kappe, die namens de bewonerscommissie in het bestuur zit van de stichting. Fieneke Korremans heeft het project omarmd en Carina Katoen, verantwoordelijk voor de sales van de zalen, receptie en welzijn activiteiten heeft het project met meer dan gebruikelijke inzet uitgewerkt en daarna uitgevoerd. Voorlopig is het Internet Koffie Café twee uur per week geopend.