Rondje Harkstede: neem een kijkje in de kelder

HARKSTEDE - U komt toch ook in Harkstede zaterdag 12 november? Dan wordt weer het Rondje Harkstede gehouden van 13.00 – 16.00 uur. De boekenmarkt is in verband met de komende restauratie nog niet weer open. De kelder is nu leeg, het is echt de moeite waard nu eens te bekijken hoe mooi de kelder is.

De mensen van de historische vereniging, die altijd een plaatsje hadden bij de boekenmarkt zijn helaas ook niet aanwezig. Rondleiders zijn er natuurlijk wel. Zij kunnen u vertellen over de beroemde stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers. Zij willen u ook graag vertellen over de vele wetenswaardigheden, die u kunt zien in de kerk, de toren en de kelder. Ook kunt u een film bekijken over de kerk.

De monumentale kerk, Hoofdweg 63, is open. De kerk is ook tijdens het Rondje Harkstede op zaterdag 10 december en met de kerstfair op zaterdag 17 december nog open. In 2017 zal de kerk gedurende een aantal maanden gesloten zijn in verband met de restauratie van de binnenkant. Dus neem uw kans nog waar.

In De Graankorrel, naast de kerk, kunt de expositie van quilts van mevrouw Willy Bouwman uit Harkstede bewonderen. De molenaars van Stel’s molen willen u ook graag ontvangen. De molenaars kunnen u veel interessante zaken over de molen vertellen. Ook hier kunt u een film bekijken. Bij het theehuis Ons Hertenkamp” van NOVO staat vanaf 13.00 de koffie/thee weer klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.