Veel bezoekers verwacht op spoor en modelbouwdagen

VEENDAM - De Model Rail Groep Veendam organiseert voor de 21ste keer de twee daagse Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen. Het grootste Modelbouw spektakel van Noord Nederland. Deze dagen vinden plaats op zaterdag 19 en zondag 20 november 2016 van 10.00 tot 17.00 uur in de Sorghvliethal , Jan Salwaplein 1 te Veendam.

Het evenement, waar jaarlijks een grote verscheidenheid aan hobby’s wordt getoond, trekt de laatste jaren veel bezoekers uit de wijde omgeving, ook van onze oosterburen. De officiele opening op zaterdag om 10uur ,zal worden verricht door wethouder H.J. Schmaal. Daarna kunnen vele interessante attracties worden bezichtigd.

Zo is het dit jaar weer gelukt om mooie modelbanen, een in aanbouw zijnde model-stoomlocomotief , RC bestuurde model auto's, heftrucks en boten naar Veendam te halen. Verder zijn er verschillende modelbouwclubs met hun modelbanen waaronder: Model Rail Groep Veendam met de 17 meter. lange modelbaan. Ook Railrunners en De Dwarsliggers komen met een baan van totaal 39 meter. De spoor N baan van 11 mtr. is ook te bezichtigen. Een extra bezienswaardigheid is een diorama van een zwitsers winter landschap.