Borg zoekt verhalen

SLOCHTEREN - Op dinsdag 15 november is er in de Fraeylemaborg een Verhalencafé waarbij het park van de borg, ook wel het Slochterbos, centraal staat. De avond is vrij toegankelijk en start om 19.30 met een leuke bijdrage van verhalenvertelster Tineke Neyman. Heeft u bijzondereherinneringen, belevenissen of verhalen over het park van de Fraeylemaborg, kom dan langs en neem ook uw eventuele foto’s mee!

Het Verhalencafé maakt deel uit van het project Groninger Borgen en Tuinen van Erfgoedpartners Groningen en werd mogelijk dankzij subsidie van de provincie Groningen. Bij het grote publiek en bij omwonenden is vaak niet zoveel bekend over de groene geschiedenis van de borg vlak in de buurt. Het project wil de historische borgtuinen in combinatie met borg, omgeving en landschap onder de aandacht brengen van een breed publiek. De Fraeylemaborg levert hier graag een bijdrage aan.

De binnengekomen verhalen en herinneringen worden vastgelegd door medewerkers van De Verhalen van Groningen en komen later op hun website. Spontane verhalen zijn welkom, maar aanleveren kan ook per email (hennyvanharten@fraeylemaborg.nl) of op papier.

Want wat is er veel gebeurd in het park van de borg, dat uitgestrekte Slochterbos! Mensen genoten er van de mooie aanleg en de natuur, er werd gewerkt en onderhoud gepleegd, er waren grootschalige Zendingsfeesten, de jeugd kreeg er verkering en zette hun initialen in een boom, er werden trouwreportages gemaakt... Iedereen in de buurt heeft er wel iets beleefd. En wie kent niet de beroemde Dikke Boom, ook wel de Kinderboom van Slochteren? Misschien zijn er herinneringen aan bijzondere planten of bomen, of recepten uit de oude borgtuin. Of verhalen van familieleden die vroeger bij de borg werkten.

Alles rond het groene erfgoed van de Fraeylemaborg is welkom en neem ook vooral uw foto’s, (trouw)albums en andere herinneringen mee! Het wordt een gezellige avond, met verhalen, ankedotes, muziek en een hapje en een drankje. Conservator Henny van Harten en verhalenvertelster Tineke Neyman leveren een bijdrage en Harry Dijkstra zorgt voor de muzikale noot.