Meiden voetbalplezier bij VV HSC

SAPPEMEER - Afgelopen zondagmiddag, 30 oktober, spatte het voetbalplezier van het veld op Sportpark Henk Bruins. Deze middag stond de wedstrijd tussen HSC MO17-1 – Kids United meiden op het programma.

Rond kwart voor 12 arriveerden de speelsters van beide teams. Na een goede warming-up was de tijd daar om eindelijk lekker te gaan voetballen. Met een officiële opkomst, onder leiding van scheidsrechter Piet Hiddinga, was de toon gezet. Vaantjes werden uitgewisseld, handen geschud en er kon gespeeld worden. Het was voor de meiden van HSC even wennen omdat er op een andere manier gespeeld moet worden op een half veld en men enige aanpassingen moest doen in de speelstijl. Echter dit was van korte duur. Er werd van beide kanten leuk gevoetbald en er werden mooie doelpunten gescoord. Hoogtepunt was een lob, vanaf de aftrap, van Kids United die de keepster van HSC in het bos stuurde. Een prachtig doelpunt.

De wedstrijd eindigde in een 4-5 overwinning voor Kids United, echter de uitslag was van ondergeschikt belang als je de lachende gezichten ziet aan beide kanten en met hoeveel plezier er werd gespeeld. Het geheel werd afgesloten met een strafschoppenreeks.

De eerste contacten voor deze wedstrijd werden gelegd door een tip van één van de ouders van de meiden van HSC die Onno Kukler, oprichter van Kids United, en Eddy Norder, coördinator bij HSC van de meiden en de vrouwen, met elkaar in contact bracht. Daarna kwam alles in een stroomversnelling met deze mooie middag als resultaat.

Al met al is er een goed visitekaartje af gegeven voor het algehele voetbal en hoe het moet zijn, alles kan samengevat worden in 1 woord: Plezier.